fbpx

Moeten we binnenkort gaan betalen voor Facebook en Instagram? Wat verdient Facebook eigenlijk aan de advertenties? En wat voor grote datalekken zijn er geweest? Wat is Discord en waarom heeft Sony daar veel interesse in? Dit en meer lees je in het weekoverzicht. 

‘’De kans bestaat dat Facebook en Instagram in de toekomst niet maar gratis zullen zijn.’’ 

Mensen met een IPhone of IPad die net hun systeem hebben geüpdatet zijn op de hoogte. Die kregen namelijk een melding dat de kans bestaat dat Facebook en Instagram niet meer gratis zullen zijn als zij geen toestemming geven om hun privégegevens te delen met het bedrijf.  
 
Waarom wil Facebook jouw privégegevens? Facebook wil namelijk jouw privégegevens gebruiken om jou vervolgens gerichte advertenties te sturen. Voor bedrijven kan dit misschien gunstig zijn. Want nu kunnen bedrijven gerichter adverteren via Facebook en Instagram. De vraag is alleen of de gebruikers dit gaan accepteren. 

Facebook omzet blijft groeien 

Over Facebookadvertenties gesproken. De kwartaalcijfers zijn binnen en de totale omzet voor Facebook was voor dit kwartaal 26,2 miljard dollar. Daarvan is 25,4 miljard dollar omzet uit advertenties. Dit is een flinke groei voor Facebook, want Facebook heeft bijna haar winst verdubbeld.  
 
Dat komt omdat Facebook meer advertenties heeft verkocht en de prijs per advertentie is omhooggegaan. Daarnaast is Instagram ook aan het kijken of ze korte advertenties kunnen plaatsen in de Instagram stories. Want naast Facebook blijft Instagram ook elk jaar groeien. Net als WhatsApp, alleen bij WhatsApp worden geen advertenties toegepast. 
 
Heb jij hulp nodig met het opstellen van een social mediastrategie? Neem dan contact met ons op of kijk ons aanbod

Datalekken gebeuren meestal intern 

Het CBS kwam deze week met een rapport uit over datalekken. Daarin blijkt dat de oorzaak van de meeste datalekken van binnenuit komt. Bijvoorbeeld door een medewerker die een laptop mee naar huis neemt, maar onderweg kwijtraakt.  
 
Datalekken komen het meest voor bij bedrijven met meer dan 250 werknemers. 25 procent van grote bedrijven heeft te maken gehad met een datalek waarvan de oorzaak intern was. Daartegenover staat dat 8 procent van grote bedrijven te maken heeft gehad met een datelek waarvan de oorzaak extern(hackers) was. Dit is een stijgende lijn met voorgaande jaren voor grote bedrijven, maar ook kleinere bedrijven.  

Discord heeft een partnership met PlayStation! 

Voor degene die het nog niet wisten, Discord is de ideale tool voor gamers. Het is de plek om berichten naar elkaar te sturen, bellen en elkaar op de hoogte te stellen met een eigen forum. Kortom, het is het intranet voor gamers. Het is daarom ook niet verbazingwekkend dat Sony interesse heeft in Discord. Lees erover in de blog van de CEO van Sony

Hoe deze partnership precies in zijn werk gaat is niet bekend. De verwachting is dat Sony Discord in haar systemen gaat integreren en vice versa. Dus je kan in de toekomst op Discord groepen maken met andere Playstationgebruikers. En op de Playstation kan je gebruik maken Discord om andere mensen te bellen.

Chat openen
💭 Hulp nodig?
SocialLens.nl
Hallo 👋,
Waarmee kunnen we je helpen?