fbpx

Deze week in het overzicht bespreken wij wat er gebeurd is met Coinhouse, de aankomende nieuwe features van Whatsapp en Twitter. Tenslotte vieren wij het 10-jarig bestaan van Twitch.  

Het weekoverzicht wordt mogelijk gemaakt door Social Lens. Social Lens helpt bedrijven met hun social media, het verbeteren van websites en online vindbaarheid. Interesse? Bekijk dan onze diensten of neem contact met ons op! 

Crypto criminaliteit in Deventer 

In Deventer is afgelopen week een man opgepakt. De politie claimt dat de Deventenaar eigenaar is van crypto handelsplatform Coinhouse.eu. Naast de Deventenaar is er iemand uit Apeldoorn opgepakt en iemand in Zaandam omdat zij verdacht worden van medeplichtigheid aan de website. 

Coinhouse.eu is een platform waarbij mensen opgelicht zijn met cryptomunten. Coinhouse zou haar eigen valuta gemaakt hebben en die valuta zijn vervolgens gepromoot via social media. Dat zorgde ervoor dat de waarde van de valuta steeg zodat de man in Deventer zijn eigen valuta zelf voor een hoge prijs kon verkopen. Hij verkocht zodanig veel munten, dat de valuta niks meer waard werd.  

De politie heeft zelf een persbericht geplaatst. 

Dit jaar op Web Whatsapp zonder je telefoon! 

Het kan soms irritant zijn dat Web WhatsApp afhankelijk is van jouw telefoon. Dat vond Mark Zuckerberg ook. Hij liet in een interview met WABetaInfo weten dat het dit jaar mogelijk wordt om op vier verschillende devices tegelijkertijd online te zijn. 
 
Dit houdt in dat het dit jaar mogelijk wordt om op Web Whatsapp in te loggen zonder een telefoon. Dus als je telefoon uitvalt, kan je dan nog steeds bereikbaar zijn op Whatsapp op jouw computer, tablet of laptop.  
 
Of je dan ook kan videobellen met Web Whatsapp is niet bekend. Maar hopelijk wordt deze feature ook dit jaar toegevoegd. 

Betaald twitteren? Twitter introduceert Twitter Blue 

De betaalde versie van Twitter is voor nu alleen beschikbaar in Australië en Canada en omgerekend kost het 2 tot 3 euro in de maand. Twitter Blue is puur optioneel. Dat houdt in dat gratis versie van Twitter blijft bestaan. 

Twitter blue bestaat voor nu uit de volgende aanvullingen: 

  • Bookmark folders, zodat je overzichtelijker jouw gevolgde content terug kan vinden 
  • Undo tweet, waarbij je een 30 seconden de tijd hebt om je bericht aan te passen nadat je het gepost hebt, zonder dat iemand het ziet 
  • Reader mode, waarbij je teksten makkelijker kan lezen 
  • Extra aanpas mogelijkheden, zoals het aanpassen van de kleuren 
  • Toegang tot de Twitter Blue customer support 

Voor de volledige informatie, lees dan de blog van Twitter.   

Twitch nu officieel 10 jaar een groeiend succes! 

Mensen bekijken die aan het gamen zijn en die gamers vervolgens ook een donatie geven? Het is al 10 jaar lang een groot succes. Met 140 miljoen maandelijkse gebruikers is Twitch een groot begrip in de gamewereld. Mensen kijken naar Twitch voor e-sports, presentaties van nieuwe games of om gewoon naar iemand te kijken die een spel speelt. 

Sinds 2014 maakt Twitch deel uit van Amazon en is het sindsdien alleen nog maar meer gaan groeien. Zodanig dat YouTube moeite heeft met concurreren in de streaming branche. Voor de gebruikers is het zo succesvol dat genoeg mensen fulltime streamer zijn. Dat houdt in dat zij videogames spelen als baan.


Bekijk ook onze vorige weekoverzichten

Chat openen
💭 Hulp nodig?
SocialLens.nl
Hallo 👋,
Waarmee kunnen we je helpen?