fbpx

In het nieuwsoverzicht van deze week bespreken wij de uitspraak van Elon Musk, de aankomende features van TikTok, de kwartaalcijfers van Facebook en de beleidsverandering van Facebook. Laat ons op onze social media weten wat u denkt van deze topics. 


Ook Elon Musk uit kritiek op Apple 

De man bekend van Tesla’s heeft deze week kritiek geuit op Apple. Hij vindt dat Apple te veel geld vraagt van andere bedrijven om in de Appstore te komen. Apple vraagt namelijk 30 procent van de appinkomsten en dat vindt Elon Musk onredelijk. Want Applegebruikers kunnen alleen andere apps downloaden uit de App Store.  

Apple vindt dat de 30 procent wel redelijk is. Zij zeggen dat ze de 30 procent gebruiken om de veiligheid van de gebruikers te waarborgen in de App Store. Alleen zien Elon Musk en andere bedrijven dit als een onredelijk beleid.  


TikTok kondigt nieuwe functies aan 

TikTok gaat zich nu focussen op livestreams. Dat heeft TikTok aangekondigd in een blog. TikTok gaat drie nieuwe functies introduceren betreft het livestreamen. Ten eerste komt er een functie waarbij gebruikers hun livestreams kunnen aankondigen en dat andere gebruikers zich kunnen aanmelden voor de livestream. Deze gebruikers krijgen vervolgens een notificatie als de livestream begint. 

Ook wordt het mogelijk voor twee gebruikers om tegelijkertijd en samen te streamen. Dus op die manier kunnen twee gebruikers op afstand samen streamen. Tenslotte wordt het mogelijk om een livestream te kijken terwijl een gebruiker een andere app heeft aan staan. Dus als iemand op Instagram kijkt, komt de livestream in de hoek van het scherm.  

TikTok blijft groeien en populairder worden en het kan als bedrijf leuk zijn om daar gebruik van te maken. Wilt u weten hoe u dat beste voor uw bedrijf kan doen? Neem dan contact met ons op en wij geven u daar graag advies over.  


Kwartaalcijfers van Facebook zijn binnen 

Elk kwartaal maakt Facebook haar cijfers bekend op haar website. Dit kwartaal heeft Facebook een groei van 12 procent gemaakt. Dit is een omzet van 29 miljard dollar. Facebook verdient haar geldt vooral aan advertenties.  

Facebook voorspelt dat het de aankomende kwartalen niet zoveel omzet zal draaien. De voornaamste is dat de coronacrisis langzaamaan lijkt op te klaren.  


Facebook verandert adverteerbeleid omtrent tieners 


Facebook heeft ook in een blog aangekondigd dat zij de gegevens van gebruikers onder de achttien jaar beter gaan beschermen. Dit geldt voor al haar platformen. Binnenkort kunnen bedrijven voor tieners alleen adverteren op leeftijd, geslacht en locaties. Bij volwassenen kunnen bedrijven nog steeds adverteren op websites, interesses en andere apps.  

Ook op Instagram worden accounts die nu worden aangemaakt gelijk op privé gezet. Tieners die hun account nu op openbaar hebben staan, krijgen een melding waarin wordt uitgelegd dat het beter is als hun account op privé staat. Tieners kunnen nog wel zelf bepalen of hun account op privé op openbaar komt te staan.  

Durft u voor uw bedrijf het adverteren nog niet aan? Neem dan contact op met Social Lens. Wij zijn ervaren in het adverteren van Social Media en wij adviseren u graag wat de voor-en nadelen zijn van adverteren. Neem contact met ons op als u uw voordeel wilt weten. 

Bekijk ook onze vorige overzichten! 

Chat openen
💭 Hulp nodig?
SocialLens.nl
Hallo 👋,
Waarmee kunnen we je helpen?