fbpx

In het weekoverzicht van deze week praten wij over het initiatief om onder andere gezichtsherkenning te verbieden in publieke ruimtes. Daarnaast gaat Instagram advertenties introduceren voor Reels, komt Google met een nieuwe functie en maakt Google ook een functie gratis. 

Europees verbod op gezichtsherkenning? 

Verschillende commissies in Europa maken zich sterk om gezichtsherkenning technieken te verbieden in openbare ruimtes binnen Europa. Dit geld ook voor technieken zoals bewegingsherkenning, stemherkenning en emotieherkenning omdat het inbreuk pleegt op de privacy. Ook willen verschillende commissies een verbod op systemen die onderscheid maken op etniciteit, seksualiteit, politieke voorkeur of geslacht.  

In de marketing worden juist deze technieken gebruikt om gericht te adverteren. In Google Analytics kan men bijvoorbeeld zien wat voor geslacht de meeste gebruikers hebben. Daaruit worden persona’s gemaakt zodat een organisatie een betere grip heeft op haar doelgroep. Als dit komt te vervallen wegens privacy redenen krijgen organisaties het moeilijker om haar doelgroep te begrijpen om zo gericht te adverteren. 

Reclame in reels voor Instagram 

Reels is het antwoord van Instagram op TikTok. Met Reels kunnen gebruikers filmpjes uploaden van maximaal 30 seconden. Nu is ook bekend gemaakt dat Reels ook reclames gaan bevatten. Er waren al advertenties te zien in de Instagramstories en in de Feed.  
 
Wij van Social Lens kijken hier naar uit, want wij zijn expert als het komt op social mediamarketing. Wij nemen graag de sociale media van andere bedrijven over terwijl zij de touwtjes in handen houden. Dit zorgt ervoor dat de andere bedrijven geen tijd aan social media hoeven te besteden. Interesse? Neem dan contact op of neem een kijkje bij onze diensten. 

Android-telefoon kwijt? Google wil dat gaan oplossen! 

De mensen van 9to5Google hebben in de broncode van Google Play Service gekeken en zagen een project van Google waarbij zij zouden werken aan een functie waarbij mensen hun telefoon terug kunnen vinden. 

Volgens hen zal de functie werken met bluetoothsignalen, net als de Apple variant. Dus ook als de Android-telefoon uit is, zou de functie moeten werken.  

Google is een één van de belangrijkste bedrijven voor online marketeers. Dus ook voor Social Lens. Wij van Social Lens helpen andere bedrijven graag met het optimaliseren van websites en social media. Interesse in wat wij doen? Neem dan een kijkje in ons portfolio of neem gelijk contact met ons op. 

Google Workspace nu gratis! 

Zoals de naam doet vermoeden is Google Workspace een soort intranet dat alle Googleproducten met elkaar integreert. Dus in Workspace heeft men makkelijk toegang tot Gmail, Googledocuments en Google Spreadsheats. Gebruikers kunnen elkaar aan projecten toewijzen en ook met elkaar videobellen in Google Workspace. Het is dus de Google variant van Microsoft Teams. 

Maak jij als organisatie veel gebruik van Googleproducten? Dan raden wij zeker aan om Google Workspace te proberen. Gebruik je Outlook en Microsoftproducten? Dan zou ik bij Teams of Discord blijven. 


 
Bekijk ook de overzichten van voorgaande weken! 

Chat openen
💭 Hulp nodig?
SocialLens.nl
Hallo 👋,
Waarmee kunnen we je helpen?