fbpx

Deze week in het nieuwsoverzicht komt Facebook in opspraak met een rechtszaak en een nieuwe feature. Daarnaast gaat Instagram zich niet meer focussen op foto’s en is de nieuwe telecomwet ingegaan! Lees het allemaal in het weekoverzicht van Social Lens!  


Facebook ook in Nederland voor de rechter 

Samen met de Consumentenbond sleept Data Privacy Stichting het bedrijf Facebook voor de rechter. Zowel de Consumentenbond als DPS vindt dat Facebook haar verantwoordelijk moet nemen toen Facebook de privacy van haar gebruikers schond.  
 
Facebook nam de aanklacht eerst niet serieus omdat het bedrijf zelf in Ierland zit en omdat DPS in de ogen van Facebook niets te maken heeft met de privacy schending. Maar de Nederlandse rechter geeft Facebook ongelijk en nu moet Facebook toch voor de rechter verschijnen. Facebook moet op 20 oktober 2021 officieel reageren op deze aanklacht.  


Facebook waarschuwt vrienden van extremisten 

In de Verenigde Staten is Facebook van de week begonnen met het testen van haar nieuwe functie. De nieuwe functie zoekt contact op met Facebook vrienden van mensen die Facebook ziet als extremist. Wanneer Facebook een gebruiker extremistisch ziet worden, dan krijgen de Facebook vrienden een bericht van Facebook. In dat bericht staat onder andere een link naar pagina’s die hulp bieden.  

Facebookgebruikers die recent in contact zijn gekomen met extremisten krijgen ook bericht. Op deze manier probeert Facebook een bijdrage te leveren aan het verminderen van extremisme via social media platforms. Wanneer de test positieve resultaten oplevert in de VS, dan zullen we deze functie waarschijnlijk ook te zien krijgen in Nederland.  


Instagram legt de focus niet meer op foto’s 

Ook Instagram is deze week in het nieuws. Het hoofd van Instagram heeft namelijk een video geplaatst op zijn profiel waarover hij spreekt over de interne zaken van Instagram. Hij geeft in de video aan; de focus meer op video’s, shopping, chatting en creators wil leggen.  
 
De reden waarom de focus verandert, is omdat gebruikers vooral vermaakt willen worden op Instagram en niet alleen foto’s willen delen. De andere reden is dat Instagram mee moet gaan met de concurrentie van Youtube en Tiktok. Voor de gehele video, bekijk dan het profiel van het hoofd van Instagram, Adam Mosseri. https://www.instagram.com/p/CQwNfFBJr5A/  

Wij van Social Lens zijn enthousiast over deze ontwikkelingen. Wij merken bij onze klanten dat video’s steeds meer aanslaan bij de doelgroep en wij zijn ook zeker blij met een shopping functie! Verloopt de ontwikkeling van social media van uw bedrijf niet naar wens? Neem dan contact op met Social Lens en samen komen wij tot de beste strategie voor uw bedrijf! 


Nieuwe telecommunicatiewet van gang! 

Sinds 1 juli is de nieuwe telecommunicatiewet ingegaan. Nu mogen bedrijven niet meer consumenten bellen om hun producten of diensten te verkopen. Dit fenomeen heet telefonisch koude acquisitie. Hiermee wordt het bel-me-niet register ook overbodig. Dit geldt niet alleen voor bedrijven, maar ook voor goede doelen en politieke partijen.  

Wat mag dan nog wel? Bedrijven mogen bestaande klanten en mensen die korter dan drie jaar klant waren opbellen. Is een persoon langer dan drie jaar niet meer een klant bij uw bedrijf? Dan mag u diegene niet meer opbellen voor verkoop. Tenzij die persoon daar vooraf toestemming voor heeft gegeven.  
 
Is uw bedrijf afhankelijk van telecommunicatie marketing? Het is dan nu tijd om over te gaan tot online marketing. Met online marketing is het mogelijk om gericht te adverteren aan uw doelgroep. Hoe? Dat leggen wij jou graag uit wanneer u contact met ons opneemt! 


Bekijk ook het overzicht van voorgaande weken 

Chat openen
💭 Hulp nodig?
SocialLens.nl
Hallo 👋,
Waarmee kunnen we je helpen?