fbpx

Deze week in het overzicht gaan we praten over de nieuwe functie van Facebook en Instagram. Over Facebook gesproken, buiten Europa gaat Whatsapp gegevens delen met het moederbedrijf. Verder heeft Google een schikking getroffen met Frankrijk en is Nederland een fors aantal bakkers rijker!  
 
Heb jij een eigen bedrijf, maar wil het online nog niet lukken? Social Lens gaat jou daarbij helpen! Bekijk ons aanbod of neem contact met ons op en samen komen wij tot de ideale oplossing voor jou. 

Wel of geen likes? 

Binnenkort kan jij zelf bepalen op Instagram en Facebook of jij het aantal likes te zien krijgt. Mensen die beide platformen gebruiken weten dat Facebook en Instagram al eerder geëxperimenteerd hebben met dit concept, maar nu wordt het dan toch officieel. En daarbij krijgen gebruikers de volgende vier opties: 

  • Alle likes blijven zien
  • Alle likes verbergen 
  • Alleen likes van andere post verbergen 
  • Alleen likes van eigen post verbergen 

Dit staat allemaal in teken om mensen minder onzeker te maken op social media. Want social media heeft daar zeker een grote invloed op. Maar Facebook en Instagram wil de keuze wel aan de gebruikers overlaten.  
 
Voor bedrijven is het natuurlijk essentieel om te zien hoeveel likes een post heeft. Want zo meten wij welke post de mensen het leukst vinden. Heb jij als bedrijf zelf geen tijd voor social media of weet je niet wat je moet posten? Neem dan contact op Social Lens. Wij zijn experts op het gebied van social media en willen jou maar al te graag helpen! 

Nieuwe gebruiksvoorwaarden voor Whatsapp buiten Europa 

Op 15 mei kwam Whatsapp met nieuwe gebruikersvoorwaarden voor mensen buiten Europa. Als je akkoord ging met deze voorwaarden, dan ging je akkoord met het feit dat Whatsapp gegevens van jou gaat delen met Facebook. Mensen die niet akkoord gingen met de nieuwe gebruiksvoorwaarden kregen de waarschuwing dat zij geen toegang meer kregen tot hun Whatsapp account. 

Nu komt Whatsapp naar voren met het feit dat gebruikers die (nog) niet akkoord zijn gegaan met de nieuwe gebruiksvoorwaarden niet gestraft worden en gewoon Whatsapp mogen gebruiken. Ze krijgen wel een pop-up melding als ze de gebruiksvoorwaarden nog niet geaccepteerd hebben elke keer als ze Whatsapp openen. 

Wij in Nederland hoeven ons hier niet druk om te maken. De nieuwe AVG-wet maakt het onmogelijk om gegevens door te spelen. Daarom hebben wij die melding niet gehad en zal die melding er voorlopig ook nooit komen.  

Google en Frankrijk  

De laatste tijd lijkt het alsof Google een rechtszaak heeft met elk land in Europa. En nu ook met Frankrijk. Google wordt ervan verdacht om haar eigen producten voor te trekken in Google Adwords. Dus als Google een thermoskan heeft die Google vervolgens promoot met Google Adwords, dan zou deze thermoskan altijd de eerste advertentie zijn. Puur omdat Google de mogelijkheid heeft om dat te doen. 

De Franse mededingingsautoriteit verdenkt Google van dat principe en wilt daarom een rechtszaak. Want machtsmisbruik over jouw monopolie is tegen de wet. Maar nu heeft Google bekend gemaakt dat zij een schikking gaan treffen met de Franse mededingingsautoriteit. Met een schikking gaan beide partijen akkoord dat de rechtszaak niet plaats zal vinden.  Dat heeft Google bekend gemaakt in de Wall Street Journal.  
 
Google is voor online bedrijven het belangrijkste bedrijf. Het is namelijk essentieel voor een bedrijf om hogerop te komen in de zoekresultaten en Social Lens is daar bekwaam in. Als jij moeite hebt om hogerop te komen in Google, neem dan contact met ons op om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf. 

Heel Holland bakt thuis 

Sinds de pandemie is er een enorme stijging aan thuisbakkers die professioneel gaan. Nu zijn er rond de 3200 bakkers en dat is een stijging van 6% sinds vorig jaar. En die 6% zijn voornamelijk mensen die van zijn/haar hobby hun beroep willen maken.  

Met die stijging is ook de vraag voor meel, broodbakmachines en andere producten gestegen die nodig zijn om brood te maken. De schatting is dat veel mensen geïnspireerd zijn geraakt door het tv-programma ‘’Heel Holland Bakt’’ en voor de pandemie zelf aan bakken zijn geslagen als hobby. Nu hebben ze sinds corona hun hobby doorgezet als beroep.  

Ben jij ook tijdens corona voor jezelf begonnen, maar gaat het krijgen van klanten nog moeizaam? Geen nood! Wij van Social Lens helpen jou met jouw social media, website en jouw Google ranking zodat jij meer klanten krijgt! 

Chat openen
💭 Hulp nodig?
SocialLens.nl
Hallo 👋,
Waarmee kunnen we je helpen?