fbpx

Deze week in het overzicht bespreken wij de situatie in China en de 105 apps die een waarschuwing kregen. Daarna komt YouTube aan het licht met wat zij in een kwartaal verwijderen aan accounts, reacties en video’s. Vervolgens is bekend gemaakt dat de UvA en NFI gaan samenwerken om deepfakes herkenbaar te maken en tenslotte gaat Google voor het eerst een fysieke winkel openen.  

Ben je nieuw bij Social Lens en ben je benieuwd naar wat wij doen? Bekijk dan ons aanbod en wie weet drink jij bij ons een kop koffie. 

LinkedIn niet meer beschikbaar in China? 

Vorige week waren verschillende overheden in het nieuws omdat ze problemen hadden met enkele online platforms. Deze week is China aan de beurt.  
 
De Chinese Cyberspace Administratie (CCA) vindt dat LinkedIn samen met 104 andere apps te veel persoonlijke informatie vergaard. Ook TikTok wordt ervan beschuldigt dat zij meer persoonlijke informatie verzamelen dan is toegestaan.  
 
De Chinese overheid geeft de 105 verschillende apps en websites 15 dagen de tijd om dit probleem te corrigeren. Mocht een bedrijf dit niet binnen 15 dagen oplossen, dan zijn de gevolgen onbekend. Maar China heeft al meerdere apps verboden en LinkedIn kan de volgende zijn. 

Heb je zelf behoefte aan hulp of advies met social media voor jouw bedrijf? Bekijk dan ons aanbod en samen met jou gaan we opzoek naar de beste oplossing voor jou! 

YouTube ruimt op 

Is het je opgevallen dat er heel weinig spamreacties zijn in de YouTube comments? Dat komt omdat YouTube automatisch 99,4 procent van de reacties gelijk verwijdert. Dit en meer staat in het rapport dat YouTube heeft uitgebracht

Zo zijn er dit kwartaal meer dan 9,5 miljoen video’s verwijdert. Dit allemaal omdat ze niet voldoen aan de richtlijnen van YouTube. Zo staat YouTube bijvoorbeeld geen naaktheid, intimidatie en seksuele content toe. Mocht een video dat wel bevatten, dan wordt dat automatisch verwijdert door YouTube.  
 
Hetzelfde geldt voor YouTube accounts. Daarvan zijn 2,2 miljoen van verwijdert dit kwartaal. Dit laat zien dat er dagelijks veel spam op YouTube komt, maar ook gelijk verwijderd wordt. 

Nederland VS deepfakes 

De Universiteit van Amsterdam en het Nederlands Forensisch Instituut gaan samenwerken om deepfakes beter te herkennen. Deepfakes zijn video’s waarbij je iemands gezicht kan plakken op die van iemand anders en het lijkt dan heel realistisch. Zo kan je bijvoorbeeld het gezicht van Mark Rutte plakken op één van de Toppers tijdens een concert zodat het erop lijkt dat Mark Rutte bij de Toppers hoort.  
 
Heel onschuldig denk je dan. Maar niks is minder waar. Veel criminelen gebruiken deze techniek om mensen af te persen. Door te lijken dat iemand vreemdgaat of erger. Daarom gaat het NFI en de UvA samenwerken zodat het altijd duidelijk is of een video een deepfake is of niet.  

Google gaat click to brink! 

Google gaat voor het eerst in haar 23 jaar bestaan haar deuren openen in New York. In de zomer van 2021 wil Google haar eerste klanten ontvangen in de eerste Google Store. In de blog van Google staat dat mensen daar hun Google gadgets kunnen kopen zoals de thermofles, deurbellen en waarschijnlijk de Google Home.  
 
Voor online bedrijven is Google het meest invloedrijke bedrijf. Als jouw bedrijf op de eerste pagina van Google kan komen, maakt dat al een enorm verschil voor jouw bedrijf. En wij van Social Lens kunnen jou daarbij helpen. Wij zijn experts op het gebied van zoekmachine optimalisatie en wij helpen jou graag met jouw onderneming. Bekijk ons aanbod en ervaar zelf wat wij voor jou kunnen betekenen.  
 

Lees ook het nieuws van voorgaande weken! 

Chat openen
💭 Hulp nodig?
SocialLens.nl
Hallo 👋,
Waarmee kunnen we je helpen?