fbpx

Deze week is bekend gemaakt dat het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant gebruik gaan maken van een tekstrobot. Daarnaast gaat Japan onderzoek doen naar de machtspositie van Apple en Google. Daarbij geeft Google ook eerlijke kansen aan haar concurrenten en wil het CPB de regering aansporen om de cryptovaluta te verbieden. 


Robots gaan verslag doen van het amateurvoetbal 

Dat lees je goed! Omdat het amateurvoetbal zo groot is, gaan Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant aankomend seizoen gebruik maken van een robot.  

Hoe werkt het? De robot is in feite een computerprogramma dat online de uitslagen, rangen en standen van het amateurvoetbal omzet in een online artikel. Daarnaast kan de tekstrobot ook input krijgen van trainers die hun opinie kunnen sturen via hun telefoon. Op deze manier kunnen de lezers via het dagblad of de courant op de hoogte blijven van de amateurcompetitie.  

Voor dit soort initiatieven is het belangrijk dat de input voor het programma goed gefilterd en gecontroleerd wordt. Als iedereen de tussenstanden kan doorgeven, dan herkent het programma niet wat goed of slecht is en publiceert die alles online.  


Eerst de EU en nu gaat Japan onderzoek doen naar Google en Apple 

Het lijkt alsof de wereld nu pas door heeft hoeveel invloed Google en Apple hebben op de wereld. Deze twee bedrijven kunnen hun eigen diensten en producten altijd makkelijker promoten dan haar concurrentie, maar gebeurt dat ook eerlijk? 

Japan heeft daar twijfels over en gaat het onderzoeken. Mocht het zo zijn dat Google en Apple meer voordeel hebben dan andere bedrijven, dan gaat Japan haar wetten aanscherpen. Op deze manier wil Japan voorkomen dat bedrijven die in feite een monopolie hebben hun macht niet misbruiken. 


Gebruikers mogen nu vrij kiezen welke zoekmachine zij willen op hun Androidtelefoon 

Omdat Android een softwareprogramma van Google is, was Google de enige zoekmachine voor Androidgebruikers. De concurrentie achtte dat als oneerlijk en de Europese Commissie gaf hun gelijk en gaf Google een boete van 4,34 miljard euro in 2018. 

Google ging vervolgens alleen andere zoekmachines promoten op Androidtelefoons voor de bedrijven die er het meest voor betaalden. Google maakte er dus een veiling van. Maar ook dat werd gezien als oneerlijk en daarom greep de Europese Commissie nog eens in. 

Nu promoot Google gratis twaalf concurrenten en heeft de Androidgebruiker alle vrijheid om zijn of haar zoekmachine te kiezen. Op de website van Google staat de mededeling. https://blog.google/around-the-globe/google-europe/changes-android-choice-screen-europe/ 

Het is als bedrijf vrij moeilijk om met een website hoger op te komen. Maar het geeft wel enorm veel voordelen als het toch lukt. Schakel daarom Social Lens in! Wij zorgen ervoor dat jouw website hoger op komt in Google, terwijl jij de touwtjes in handen hebt van jouw website. Bekijk onze diensten of ga met ons in gesprek! 


‘’Nederland moet cryptomunten verbieden’’ 

Dat zegt de directeur van het Centraal Planbureau in een verslag. Hij ziet de cryptovaluta als een soort piramidespel waarbij de mensen die als laatste inhaken de klos zijn. Hij verwacht daarom vroeg of laat een crash in de cryptomarkt en vindt dat Nederland moet ingrijpen. 

Aangezien de cryptovaluta zelf niks waard zijn en meestal worden gebruikt als betaalmiddel onder criminelen, zal een verbod leiden tot een waardedaling. 

El Salvador denkt er anders over. Zij erkennen cryptovaluta als een wettig betaalmiddel, naast de Amerikaanse Dollar. Dus mochten je cryptomunten in Nederland waardeloos zijn, dan kan je er altijd een ijsje van kopen in El Salvador. 

Bekijk ook onze voorgaande weekoverzichten 

Chat openen
💭 Hulp nodig?
SocialLens.nl
Hallo 👋,
Waarmee kunnen we je helpen?