fbpx

Deze week in het overzicht klagen 36 verschillende Amerikaanse staten Google aan, komt WhatsApp binnenkort met een nieuwe feature voor foto’s, wordt YouTube Shorts geïntroduceerd in Nederland en komt China met gezichtsherkenning software voor videogames. Lees het allemaal in het nieuwsoverzicht van deze week. 

Verschillende Amerikaanse staten klagen Google aan 

Het gaat om 36 verschillende Amerikaanse staten die Google willen aanklagen. Net als Frankrijk en Italië vinden die staten dat Google hun monopolie wil behouden door middel van oneerlijke concurrentie met dit keer de Google Playstore app.  

Als je een Android telefoon koopt, dan heb je automatisch de Google Playstore als appwinkel. Dat is oneerlijk tegenover andere bedrijven die ook een appwinkel hebben. Google vindt zelf dat gebruikers de vrije keus hebben om andere appwinkels te installeren voor apps die niet in de Google Playstore staan.  

Een foto versturen met Whatsapp? Dat kan binnenkort met de hoogste kwaliteit! 

Heb je ook dat als je een foto verstuurd met Whatsapp dat de kwaliteit veel minder wordt? Dat komt omdat Whatsapp de foto automatisch comprimeert als je de foto verstuurd. Op deze manier wordt het formaat van de foto kleiner en dat zorgt ervoor dat er niet zoveel data verbruikt wordt zodat de foto sneller wordt verzonden. 

Maar nu werkt Google aan drie nieuwe varianten om foto’s te versturen. Namelijk de huidige optie, de beste kwaliteit optie en de databesparing optie meldt het WABetaInfo. Op deze manier kan de gebruiker zelf kiezen hoe de foto verzonden wordt naar andere mensen. Wanneer deze opties officieel uitkomen is niet bekend. 

YouTube gaat ook concurreren met TikTok in Nederland 

Je hebt ze misschien al gezien bij buitenlandse YouTubers, de YouTube Shorts. Dit zijn korte video’s van minder dan een minuut en exclusief voor YouTube en het is nu officieel ook beschikbaar in Nederland. Met Shorts kunnen gebruikers zelf de video’s knippen, plakken, muziek eronder zetten en effecten toevoegen.  
 
Instagram is al eerder begonnen met het concurreren van TikTok door middel van de Instagram Reels. En nu is YouTube ook begonnen. Als u het leuk lijkt om een korte promotievideo te schieten voor uw bedrijf, dan helpt Social Lens u daar graag mee! Wij zijn expert op het gebied van social media! Neem contact met ons op of bekijk ons aanbod voor meer informatie. 

Een kinderslot voor gamers? China gaat het toepassen! 

Stel je voor, je bent onder de achttien jaar en je houdt erg van gamen. Het liefst game je de hele dag en tot in de late uurtjes. Maar ineens sluit je netwerk af na tien uur in de avond omdat het kinderslot dan aan gaat. Dit heeft het bedrijf Tencent Games uitgebracht. 

Hoe werkt het? Aangezien kinderen snel liegen over hun leeftijd om videogames te spelen heeft het bedrijf een gezichtsherkenning systeem toegepast. Dus als het systeem ziet dat een gebruiker onder de 18 is, dan gaat het kinderslot aan. Kinderen kunnen dan niet gamen van 22:00 tot 08:00.  

Dit staat allemaal in het kader om gameverslaving te verminderen in China. Eerder heeft China al verschillende methoden toegepast om gameverslaving te verminderen onder kinderen. Bijvoorbeeld moeten kinderen hun echte naam opgeven als ze willen inloggen en kunnen ze pas games kopen als ze acht jaar zijn. Maar met dit systeem hoopt China dat kinderen niet meer gamen in de late uurtjes. 

Bekijk ook de vorige weekoverzichten van Social Lens