fbpx

Deze week zijn overheden en hun problemen met online platformen in het nieuws. Daarnaast is Facebook in het nieuws met hun nieuw concept. Tenslotte past Twitter een verdienmodel toe aan haar platform en geven wij ons perspectief daarover. Ben jij zelf iemand die hulp nodig heeft met social media of SEO? Bekijk dan ons aanbod!

Toch geen controle van de Amerikaanse overheid over social media

Afgelopen vrijdag heeft de Amerikaanse president Biden een decreet ingetrokken van voormalige president Trump. Een decreet is een bevel van de overheid en Trump wilde het mogelijk maken om social media platforms te vervolgen voor censuur.

Toen Trump president was, kregen zijn tweets af en toe een blauw vinkje die waarschuwde voor “fake news”. Trump achtte dit als censuur en vond dat Twitter samen met andere social media invloed uitte op de presidentsverkiezing. Daarom stelde hij in een decreet in.

Nu Joe Biden het stokje heeft overgenomen van Trump en het decreet heeft ingetrokken, geeft dit meer ruimte voor social media platforms om hun eigen plan voort te zetten zonder gevolgen.

Italië VS Google

De Amerikaanse overheid is niet de enige overheid die problemen heeft met online platformen. De Italiaanse overheid deelt een boete van 100 miljoen euro uit aan Google wegens machtsmisbruik. Puur omdat Google niet akkoord gaat met de “JuicePass” app van het Italiaanse bedrijf ‘’Enel X’’, omdat het teveel overeenkomsten heeft met ‘’Google Maps’’.

De app laat zien waar oplaadstations zijn voor elektrische auto’s en men kan met de app reserveren voor een parkeerplek. Alleen ziet de Italiaanse overheid dat Google de app twee jaar lang blokkeert voor Android. Google heeft nog geen uitspraak gedaan over de beschuldigen, maar Italië verdenkt dat Google de app blokkeert omdat het te veel zal concurreren met Google Maps.

Delen zonder te lezen? Facebook ziet het!

Iedereen kent diegene die allemaal artikelen deelt op Facebook zonder dat diegene zelf eerst de artikelen leest. Facebook doet daarom een test met een aantal Facebook gebruikers. Als een gebruiker een artikel deelt zonder te lezen, krijgen zij een melding van Facebook dat aangeeft ‘’weet je zeker dat je dit artikelen wilt delen? We zien dat je het artikel niet geopend hebt’’.

Facebook hoopt hiermee de gebruikers meer zelfbewust te maken van hun eigen acties en dat de gebruikers meer geïnformeerd raken over het artikel die zij delen. Facebook heeft nog geen uitspraak gedaan of dit concept voor elke gebruiker gaat gelden.

Bedelen op Twitter? Het is mogelijk met Tip Jar!

In het begin van deze maand heeft Twitter een nieuwe feature. Namelijk, de Tip Jar. Met de Tip Jar is het mogelijk om mensen een donatie te geven via Twitter. Dus als iemand een tweet stuurt met ‘’Ik mis nog 30 euro om een nieuwe laptop te kopen, kan iemand mij helpen?’’ Dan kunnen Twitter gebruikers via Twitter zelf een donatie sturen naar die persoon. Op Twitter zelf kan je meer lezen over dit concept in de Tip Jar blog.

Gaat dit werken? Vanuit ons perspectief zien we dat Twitter één van de minst gebruikte social media platform is in Nederland. Twitter is vervangen door Instagram en voor bedrijven is Instagram veel gebruiksvriendelijker qua adverteren en posten.. Wil jij meer advies over social media? Heb jij behoefte om met jouw website hoger op te komen in Google? Neem dan contact met ons op of bekijk ons aanbod!

Meer lezen? Lees dan de blog van vorige week!

Chat openen
💭 Hulp nodig?
SocialLens.nl
Hallo 👋,
Waarmee kunnen we je helpen?