fbpx

Gaat TikTok groter worden dan Facebook? Geef jouw mening in de reacties! Lees daarnaast in dit weekoverzicht over het nieuws van Google, Twitter en Whatsapp! Met Social Lens blijf jij op de hoogte van het laatste nieuws! 


TikTok, één van de snelst groeiende social media apps 

Het is niet voor niets dat Instagram en YouTube in een soort van haastige paniek Reels en Shorts uitbrachten. Want uit cijfers blijkt dat TikTok de nummer 5 meest gedownloade app is met drie miljard downloads, naast game apps. De top vier bestaat uit Whatsapp, Facebook, Messenger en Instagram en die vallen alle vier onder het bedrijf van Facebook. 

Daarnaast brengt TikTok ook 2,5 miljard in het laatje. En dit allemaal maakt TikTok een ware concurrent voor Instagram en YouTube.  


Google krijgt 500 miljoen euro boete van Frankrijk 

Al jaren is er een onderlinge strijd tussen Google en Franse mediabedrijven. Verschillende Franse media vinden het oneerlijk dat Google News Service Franse artikelen plaats op hun platform. Dit is in strijd met de copyrights en daarom kreeg Google de opdracht om een deal te sluiten met de verschillende media. Maar Google heeft daar niet op gereageerd. 

Daarom krijgt Google nu een boete van 500 miljoen euro en daarnaast moet Google ook de Franse media een vergoeding geven voor de gebruikte artikelen. Anders krijgt Google elke dag een boete van maximaal 900.000 euro.   

In tegenstelling tot de verschillende Franse Media willen bedrijven juist hun content op Google. Alleen is dat niet zo makkelijk gedaan. Maar wij bij Social Lens helpen bedrijven daar graag mee! Nieuwsgierig naar hoe wij dat doen? Neem dan contact met ons en wij leggen het haarfijn aan u uit.  


Twitter stopt met haar eigen ‘’Instagram story’’ functie 

Fleets is de Twitterfunctie waarbij korte berichten van gebruikers worden weergegeven in bolletjes en die blijven één dag staan. Net zoals de Stories van Snapchat, Instagram en Facebook. Fleets werd in november 2020 voor Nederlanders beschikbaar en was bedoeld om mensen die weinig of niets posten aan te moedigen om meer te posten. 

Helaas werd Fleets vooral gebruikt door mensen die toch al veel posten en mensen die weinig posten, bleven weinig posten. Daarom stopt Twitter per 3 augustus met Fleets.   

Gelukkig zijn Instagram en Facebook Stories wel een succes en Social Lens weet maar al te goed welke content daar geplaatst op moet worden. Heeft uw bedrijf hulp nodig met Social Media? Schakel dan Social Lens in, wij zijn de experts op het gebied van Social media! 


Whatsapp gebruikers krijgen toegang tot Back-ups  

Stel je wisselt van telefoon, dan is het natuurlijk jammer dat al jouw whatsapp gesprekken, foto’s en video’s van jouw oude telefoon verloren gaan als je geen lokale back-up maakt. Nu test Whatsapp of het mogelijk is om gebruikers een wachtwoord te laten maken. Met dat wachtwoord kunnen gebruikers bij hun versleutelde Whatsapp back-ups die opgeslagen zijn op Googledrive of Icloud. 

Nu kunnen alleen Whatsapp, Google of Apple jouw versleutelde back-ups inzien als jij daar toestemming voor hebt gegeven. De nieuwe functie zit echter in de testfase en het is nog niet bekend wanneer dit voor elke gebruiker beschikbaar wordt.  

Lees ook onze vorige overzichten! 

Chat openen
💭 Hulp nodig?
SocialLens.nl
Hallo 👋,
Waarmee kunnen we je helpen?